Pilot

Undrar ni ibland varför man stressar upp sig för allt?

På helgerna när man är ledig har man ångest över att man snart ska börja jobba igen.

När man ska bjuda hem folk skyndar man sig in i sista stund för att allt ska vara städat, maten ska vara klar, dukningen ska bli perfekt. Man vill ge ett intryck av perfektionism till sina vänner /släkt. När folket väl kommer måste man ändå lägga till "det är lite ostädat här, ni vet ju hur det är" bara för att dom ska känna sig lite illa till mods. Det är sånt vi bara älskar eller hur!

Om man får oväntat besök blir man stirrig över att det ligger lite tvätt på golvet i sovrummet, att man inte diskat efter maten och att lillen har stökat med leksaker över hela golvet. Man skulle gärna vilja stoppa gästerna i dörren en stund för att hinna fixa i ordning hemmet. Man kan ju inte visa sina brister inför sina nära- tänk om dom tror att vi har det stökigt hemma!

När man fikar med kollegorna skryter man om allt man hunnit under helgen- livskvalitet är det vi satsar på i våran familj. Man vill att folk ska se vilken perfekt familj vi är- vi hittar minsann på roliga saker iderligen!

Ska man ut med vänninorna står man en halv dag framför spegeln. Oavsett hur ofta och hur mycket kläder man köper har man aldrig någonting att ta på sig. Man kan inte ta på sig något man haft tidigare, då tror dom att man inte har råd att köpa nytt. Man byter om och om igen, tills man i tidens hetta bestämmer sig för något. När man sen möter upp de andra måste man säga- "jag slängde bara på mig detta i hast, fick jobba över!"

Allting handlar om att man måste vara bäst på allt. Den bästa mamman, den bästa hurstrun, den snyggaste vänninan, ha det finaste huset, den finaste bilen, den mest romantiska maken... Är det någon som känner igen sig så säg.



 KLÖVER

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0